• Modrý deň pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme

          • Milí rodičia,

             

            pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme  sa uskutoční v piatok 31.3.2023 v našej MŠ zábavné športovo-tanečné dopoludnie pre deti.  Spolu s deťmi so špeciálnych tried si zatancujeme, zašportujeme a vypustíme modré balóniky na znak priateľstva všetkých detí. 

            Pre deti sme pripravili aj prekvapenie, zaspevať k nám príde detská speváčka Simsalala.

             

             Podporiť Svetový deň povedomia o autizme môžete aj vy.

            Ako?

            Môžete si obliecť niečo modré, zoberte si modré doplnky alebo si pripnite modrú stužku. Deti môžu prísť ráno v modrom oblečení.

             

            Aj tento rok vytvoríme spoločne  reťaz z modrých mašlí a pokúsime sa prekonať náš minuloročný rekord. Prineste si modrú stužku (špagátik, látku, mašľu ....) a priviažte ju ráno pri príchode na plot materskej školy. 

            Zapojiť sa môže aj široká verejnosť, známi, priatelia...

            Ďakujeme, že  sa pridáte k našej mašličkovej výzve.

          • DOTÁCIA NA STRAVOVANIE

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy, ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ[1] odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára - špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo.

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na nižšie uvedenom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť triednym učiteľkám. Tlačivá budú aj vytlačené priamo v triede. 

             

            Termín: čo najskôr v termíne do 5.4.2023

             

            V prípade, ak nedoručíte návratku triednej učiteľke v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Navratka-_rodic_-_dotacia_na_stravu.docx

             

             

            1 Deťom v MŠ, ktoré nenavštevujú posledný ročník sa bude dotácia na stravu od 01.05.2023 poskytovať za rovnakých podmienok, ako doteraz, t.j. ak ide o dieťa, ktoré žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima.

             

          • ZVÝŠENIE ŠKOLNÉHO!

          • Od 1. apríla 2023 sa zvyšuje výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov za MŠ.

            Milí rodičia!

            Od 1. apríla 2023 sa zvyšuje výška príspevku na čiastočnú úhradu nákladov za MŠ z pôvodných 40 EUR na 75 EUR mesačne.

            Miestne zastupiteľstvo na zasadnutí v utorok 14. marca odsúhlasilo Všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava-Petržalka č. 4/2023 o určení výšky príspevku a spôsobe jeho platby na čiastočnú úhradu nákladov v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti Bratislava-Petržalka.

            Toto všeobecne záväzné nariadenie nadobúda účinnosť 1. apríla 2023.

            Čoskoro budú mať teda všetky platiace deti v Edupage zmenený predpis príspevku. Splatnosť je aj naďalej 10. deň v každom mesiaci.

            V prípade dieťaťa, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné, sa príspevok v materskej škole neuhrádza vôbec.

            V prípade, ak materskú školu navštevujú súrodenci, prvé dieťa je predškolákom a teda príspevok neplatí, jeho mladší  súrodenec musí uhradiť poplatok v plnej výške 75 EUR.

            Ak prvé dieťa nie je predškolákom a teda príspevok platí, jeho mladší súrodenci budú mať zľavu 50%.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste si zmenili sumu na trvalých príkazoch v bankách podľa predpisu príspevku v Edupage poprípade platbu prispôsobili predpisu v Edupage. 

            Ďakujeme

             

            VZN_4-2023_o_vyske_prisp._z_14.3.2023.pdf

          • POKRAČOVANIE PLNENIA

          • POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA

            Milí rodičia !

            v nadväznosti na ustanovenia školského zákona o povinnom predprimárnom vzdelávaní a termínu zápisu do základnej školy a tiež predkladania žiadostí o prijatie na predprimárne vzdelávanie do materskej školy si Vás dovoľujeme informovať o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole.

            Ak dieťa po dovŕšení šiesteho roku veku nedosiahne školskú spôsobilosť, riaditeľ materskej školy rozhodne o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole na základe: 

            -písomného súhlasu príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, 

            -písomného súhlasu všeobecného lekára pre deti a dorast 

            -s informovaným súhlasom zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia, ktoré musí zákonný zástupca doložiť materskej škole.

             

            1_Ziadost_o_pokracovanie_plnenia_PPV_2023.doc

            2_Suhlas_lekara_s_pokracovanim_PPV_2023.docx

            3_Informovany_suhlas_pokracovanie_2023.docx

            4_Suhlas_rodica_2023.docx

          • PREVÁDZKA MŠ POČAS LETNÝCH PRÁZDNIN

          • od 1. 7. 2022 – 31. 7. 2023 bude prevádzka MŠ prerušená

            Milí rodičia,

            prevádzka materskej školy Iľjušinova 1 je počas letných prázdnin 2023 stanovená v termíne od 1. 8. 2023 – 31. 8. 2023

            V mesiaci júl od 1. 7. 2022 – 31. 7. 2023 bude prevádzka materskej školy Iľjušinova 1 prerušená.

            V prílohe prikladáme rozhodnutie starostu.

          • Divadlo na hojdačke - KoloBEH vody

          • Dňa 23.3.2023 zavíta do našej MŠ Divadlo na hojdačke  so svojím predstavením KoloBEH vody.

            Autorské bábkové predstavenie s pesničkami o kvapke vody, ktorá putuje svetom a pomáha všetkým živým tvorom.

            Kvapka Medarda putuje svetom vo veľkých vodných pretekoch. Je veľká favoritka na víťazstvo. Cestou postupne príde na to, že pomoc živým tvorom je dôležitejšia, než prvenstvo v súťaži. A tak umýva, polieva kvety, poháňa vodný mlyn, uhasí nielen smäd, ale aj požiar. Síce nakoniec vodné preteky nevyhrá, ale cennejšia než všetky kovy, je medaila za pomoc druhým. Koho z ríše rastlín a zvierat stretne? Uvidia deti na predstavení KoloBEH vody v našej materskej škole.

          • Venujte 2% deťom našej škôlky

          • Naša materská škola  funguje formou občianskeho združenia a všetky aktivity môžeme vykonávať len vďaka Vašej dôvere voči nám. Naša práca je pre nás všetko a starostlivosť o deti poslaním.

            Vďaka 2% od Vás vieme zabezpečiť pre naše/Vaše deti ďalšie krásne edukačné pomôcky, hračky, pohybové aktivity, pravidelné divadelné predstavenia, nadštandardné dovybavenie tried, moderné vzdelávacie činnosti, kultúrne podujatia, výlety, odborné činnosti,  či revitalizáciu nášho školského dvora.

            Úsmev a radosť  našich/Vašich detí sú pre nás všetkých tou najkrajšou odmenou.

            V mene detí Vám všetkým ďakujeme :)

             

            Tlačivá na  darovanie 2 % si môžete stiahnuť priamo tu: